top of page

Hur vi jobbar

Hur vi jobbar

Vår grundtanke är att vi finns till för dig som patient - inte tvärtom! Mötet med dig är viktigt för oss och vi vill hjälpa dig att känna dig bekväm i mötet med oss.

För att vård ska kunna genomföras på ett fungerande sätt är hygien mycket viktigt. Vi anser också att det är av största vikt att våra rutiner kring detta, samt att våra undersökningar är standardiserade, så alla patienter får vård av högsta kvalité. Om ni vill veta mer om hur vi arbetar - kolla på dessa videos!

För dig med privat sjukvårdsförsäkring

Kommer du till oss via din privata sjukvårdsförsäkring börjar oftast kontakten med oss med ett besök hos någon av våra läkare. Här får du möjlighet att beskriva dina besvär och sjukdomshistoria. Vi avsätter alltid 30 minuter för alla våra besök och den första kontakten bokas av ditt försäkringsbolag. Många gånger behöver du lämna blodprov och/eller avföringsprov. Detta gör du på något av Unilabs provtagningsenheter, remiss för detta skickar vi elektroniskt. När vi har alla provsvar får du komma tillbaka till oss för ett återbesök. Ibland bokar vi direkt in en undersökning om läkaren anser att det är viktigt och relevant att göra en undersökning. Vid vissa undersökningar tar vi sk biopsier, dvs små provbitar som skickas för analys. Själva provtagningen är inte smärtsam. När vi fått alla svar har vi ett nytt möte där du får tala med din doktor och få veta alla provsvar samt hur vi skall fortsätta behandling och utredning. Om du har långt att resa kan återbesöken bokas som videobesök där du loggar in med bank-id och får ett digitalt möte. 

Inför första besöket hos läkare för konsultation (besök bokat av ditt försäkringsbolag)

Om du har fått information från ditt försäkringsbolag att du skall förbereda dig på något speciellt sätt ex genom att ta Microlax i ändtarmen innan besöket så skall du göra detta. Då kan vi göra en rektoskopi och se den sista delen av ändtarmen. Har du inte fått någon instruktion så kan du äta mat inför besöket och endast räkna med att du skall träffa läkare för en konsultation. Ibland vill vi utföra undersökningar men då bokar vi in detta när det passar för dig. 

Kontakta oss

För frågor kring din undersökning vänligen se informationen som finns på hemsidan. Om frågorna kvarstår ring +46 72 588 30 30

Ring oss

+46 72 588 30 30

E-post

Tack för ditt meddelande!

Öppetider

Receptionen är vanligtvis öppen:

Måndag från 8:00 till 16:00

Tisdag från 8:00 till 16:00

Onsdag från 8:00 till 16:00

Torsdag från 8:00 till 16:00

Fredag från 8:00 till 13:30

Ring oss på +46 72 588 30 30 om du har ytterliga frågor

Att hitta till oss

Välkommen till:

Nordiskt Endoskopicentrum/Specialistcenter

Bergmansgatan 5, plan 3 

431 30 Mölndal

bottom of page